5. Ontwerpen » SiebenhellerBouw.nl
5. Ontwerpen Uw idee krijgt vorm

Particulier

In de fase van het ontwerp start de architect op basis van de schetsen met een voorlopig ontwerp (VO). Met het VO gaan we gezamenlijk om tafel om constructief te komen tot een definitief ontwerp (DO). Een DO staat voor een mooie mijlpaal van uw traject!

Voortdurend terugkijkend naar het PVE (Programma van Eisen) en de schetsen, zorg ik ervoor dat uw project volledig naar uw smaak én naar de bouwtekening vertaald wordt. In combinatie met het Bouwbesluit en de constructieve elementen zorgt voor de geboorte van uw bouwvergunning.

Tijdens het ontwerpen van een nieuwbouwproject kijken we bijvoorbeeld ook naar de EPC (Energieprestatiecoëfficient). Deze EPC berekening bepaalt welke componenten toegepast moeten worden in het woonhuis, o.a. warmte-terugwinsystemen, zonnecellen (PV cellen) of douche warmte-terugwinsystemen. 

In dit bouwblok, bij het ontwerp, houden we ook rekening met de ligging van het perceel. Bij een woonhuis kiezen we voor zoveel mogelijk massa aan de Noord en Oost zijde van de woning (als er een raam komt, zo klein mogelijk). 

Eerste ontwerp aanvragen

Zakelijk

Een functioneel ontwerp? Een ontwerp waarbij kosten noch moeite gespaard worden? Alles is mogelijk, in deze fase wordt de architect aan het werk gezet op basis van de schetsen en ondersteun ik dit proces. Om te komen van een VO tot een DO zetten we in op een aantal meetings met u als opdrachtgever. De eerste mijlpaal wordt behaald.

Een kenmerkend en uniek ontwerp is het gevolg van de ontwerpfase. Een ontwerp waar u als opdrachtgever trots op kunt zijn. Het ontwerp wordt gevisualiseerd in 3D tekeningen. Eén voorstel is niet voldoende om uw project te realiseren en goed in kaart te brengen. Daarom kies ik ervoor meerdere schetsontwerpen voor te leggen en hiermee kunnen we toewerken naar een DO. 

Eerste ontwerp aanvragen

In de afgelopen 25 jaar heb ik diverse bouwprojecten met vertrouwen neergelegd bij Jan Siebenheller van SiebenhellerBouw. Denk hierbij aan nieuwbouwopdrachten, diverse verbouwingen en aanpassingen die gedaan…

Lees referentie